// Erdő a gyerekeknek - Wald der Kinder
2017. június 12. írta: Cserve

// Erdő a gyerekeknek - Wald der Kinder

Hétvégén apák napja alkalmából apa választott kiránduló célpontot. Felcsapta a kirándulás-ajánló-könyvünket és a 80. oldalon talált egy nagyon izgalmasnak hangzó ajánlást - Wald der Kinder címmel.

Gyorsan bepakoltunk - szendvics, víz, zárt cipő, bónusz ruha, manduca, naptej és házi készítésű kullancsriasztó - és kilenckor el is indultunk. Gyerekekkel próbáltunk a Pál-Kata-Péter dallal a GPS-t életre lehelni, majd a körforgalom másfélszeres körbekerülése után úton is voltunk Zell am Pettenfirst irányába. Pontos címet nem is tudtunk megadni, maradt a helység központja. Negyven kilométerrel és 50 perccel arrébb, miután keresztül mentünk csodásabbnál csodásabb helyeken, falvakon, vidékekekn, ott már ki van táblázva, hogy Wald der Kinder. Parkoló is akad. Bekrémeztük magunkat, ettünk egy tízórai szendvicset, felvettük a cipőt és útnak indtultunk fel a dombra, amerre már két többgyerekes családot láttunk (f)elmenni, és még nem tudtunk mi vár ránk...

A kis kétéves már az elején fel akarta vetetni magát, aztán az út közben talán még egyszer, de ez azt hiszem el is mondja, hogy micsoda csoda élményben volt részünk.

Egy túra út. Az erdőn át. Csicseregnek a madarak, zümmögnek a bogarak, kavicsos, poros és tűleveles a föld. És jött az első állomás. Egy kút, ahol a vizet egy kavicstároló szűri meg és folyik le aztán. Majd jött a következő állomás, ahol egy nagy kavics-medence alá van egy emelő szerkezet beépítve, amivel a nehéz kavicsot lehet mozgatni. És jött egy fából faragott golyópálya, egy erdei egyensúlyozós ösvény, egy faragható-csiszolható puha kő, egy függő híd, egy kavicsos-tobozos-mohás mezítlábas pálya. Majd az erdei játszótér, a természetes kép-alkotó sarokkal, az óriás golyópálya és a srég ház, ahol seperc alatt el lehet szédülni. És a kilátás. És a levegő. És a madárcsicsergés. A béke. A kaland. A végén a Hütte, kolbásszal, gyógysörrel és fagyival. :) Az egész út, melyet a könyv fél órásra írt, két és fél óra lett - mert annyi felfedezni való és kipróbálni való volt. Visszafele persze felcsatoltuk a gyerekeket a hátunkra, és tényleg fél óra alatt le is jutottunk.

A nagy napsütés ellenére majdnem végig árnyékos az út. Zárt cipő ajánlott, a túra-jellege miatt - a szandálba gyorsan bekúszik a kavics, tűlevél. Sajnos wc csak fenn van a Hütténél. Babakocsival, hm, azért vannak meredekebb részei, de nem lehetetlen. A két éves boldogan végigcsinálta, visszafele persze a bealudt, de a nagyobbak is, mert úgy de úgy kifáradtak. És az egész ingyenes.

TIpp: Egy vagány strand is van a faluban, szóval ha meleg van, akkor a zárt cipő mellé fürdőrucit is pakoljatok be.

A weboldala itt található: http://waldderkinder.zellampettenfirst.at/

További kirándulóhely ajánlások pedig egy másik posztban.

További ájánlásaitokat, véleményeiteket a manohaz.wels@gmail.com címre szívesen várom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6012587193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása