// Kirándulóhelyek a környéken - 1. rész
2017. május 16. írta: Cserve

// Kirándulóhelyek a környéken - 1. rész

Andi a családjával jó ideje már Felső-Ausztriában él, és férjével s a gyerekekkel nagyon szeretnek kirándulni járni. Túrabakanccsal is, anélkül is. Összeírt pár csodás helyet a környéken, hátha meghozza a kedvet ahhoz, hogy a kisbabát a hátunkra kössük és mi is felkapaszkodjunk pár szár méterre a tengerszint fölé.

# Baumkronenweg - kortól független, kiváló kikapcsolódás

A szabadidőparkhoz vezető fa hid a fák koronái felett épült és ezért is olyan varázslatos, ha fentről letekint az ember. A falépcsőzet ami a toronyba vezet, korábban szélben kicsit imbolygott, ezen már időközben változtattak, de megéri felgyalogolni, mert a kilátás csodálatos! (szerk.megj. Nemsokára egy szabaduló szoba is nyílik a toronyban.) A szabadidőparkbank van egy gödör felett egy ingahinta, ami a gyerekeket teljesen lenyűgözte és megjegyzem, mi felnőttek is nagyon élveztük! Az erdő tele van ügyességi játékokkal! Kellemes feltöltődés az egész családnak! Ha esetleg valaki nem visz magával elemózsiát vagy elfogyna időközben, a büfékben bőséges a választék! Szívesen ajánljuk akár 2 éves kortól is!

http://www.baumkronenweg.at/ - 2017. április eleje és november eleje közt 10-18 óra közt várja az odalátogatókat.

# Doktor Vogelsang Klamm - túracipős, hűvös, de gyönyörű

A sziklák közötti víz zuhatagok és patakok felejthetettlen élményt nyújtanak az egész családnak kicsitől nagyig! Keskeny fahidak és rengeteg lépcső vezet fel a sziklák tövében a hegy tetejére! Biztosan elfárad az egész család! Mivel igen hüvös, ajánlott azért már kellemesebb hőmérsékletben megtenni a túrát! 

http://www.ausflugstipps.at/tipp/305/dr-vogelsang-klamm.html

vogelsangklamm.JPG

# Erlebnisberg Luisenhöhe - nyáribob pályával, kalandparkkal, akár 3 éves korú gyerekkel is

Haag am Hausruck könnyen elérhető közelben van. Nem a legolcsóbb kikapcsolódás. Fel lehet a túra úton gyalogolni, ami kb. fél óra úgy a felvonó árát meg lehet spórolni. A fent talalható kalandparkot még nem volt lehetőségünk kipróbálni, mert későn érkeztünk az utolsó mászás időpontjához képest. Nagyon jól néz ki a pálya különböző nehézségi fokozatokban. További túraútvonalon még feljebb el lehet jutni egy fából épített kilátóhoz! Gyönyörű a kilátás! Lefele menet a nyáribob felejthetetlen élményt ad kicsinek és nagynak is! 

https://www.luisenhoehe.at/ - 2017.április 8-tól már nyitva is vannak.

# Wurbauerkogel - kétféle bobozási lehetőséggel, de nagyobb gyerekekkel

A nyári bobpályához beülős síliftel lehet feljutni amit az ár tartalmaz. Az erdeibobot felvontatják a rajta ülőkkel együtt és aztán indulhat a móka! Közkedvelt kikapcsolódás, sokan szoktak lenni és nem olcsó. Egész kicsi gyermekekkel nem ajánljuk. A kilátás viszont magáért beszél!

http://www.wurbauerkogel.at/de/sommer/tickets-und-preise/preise

# Klaus an der Phyrnbahn

Klaus an der Phyrnbahn egy gyönyörű település. A tavon lassú elektromos csónakot lehet bérelni nem vészes áron és körbe lehet csónakázni a hegyekkel körbezárt tavat. Nyugodt szuper program. A csónakhoz mentőmellényt is adnak. A parkban játszótér, füves terület van. Lehet napozni is. Van aki fürödni is szokott. Vendéglő, fagyizó van. 

# Langbathsee

Ebenseeből megközelíthető Vordere Langbathsee-hez eljutva két gyalogtúrát tudunk megtenni a tó illetve tavak körül, mert van egy Hintere Langbathsee is. Nem megerőltető, s szinte egész napos programot kitesz. A Vordere Langbathsee-ban fürdeni és búvárkodni is szoktak nyáron (nagyon hideg, de tiszta). 

http://www.ausflugstipps.at/tipp/288/langbathsee-sommer.html

# Hochsteinalm

A Hochsteinalmhoz félútig fel lehet menni autóval, a parkolótól pedig gyalog emelkedős úton felfelé. Fent egy kisebb hegyi állatkert található több fajta állattal ( pl. kecskék, öszvérek, nyuszik, lovak, stb.). A hüttében felfrissülhetünk. Szép időben szuper kikapcsolódás a természetben. 

# Hohenwerfen - vártúra ragadozó madár röptetéssel

Salzburg közelében, a hegyen található egy vár Hohenwerfen néven. A parkolóból liftes felvonó visz. Óránként van idegenvezetés a vár bizonyos részeire. Fel lehet menni egészen a várharangjáig a toronyba, ahonnan gyönyörű kilátás van a környékre. Ami nagy érdekesség kicsiknek és nagyoknak, az a ragadozó madár röptetést kb 45 percben a várkertben, több időpontban egy napon. A show magáért beszél! 

# Grünberg-Laudachsee

Mi felvonóval mentünk fel, mert esőzések után lehetnek egyes útszakaszok a túraútvonalon amelyek sártengerré változnak. A felvonó végállomásától kb. 1 órára található a Laudachsee. A túraút aprózúzott köves, odáig erdő között, babakocsival jól lehet közlekedni rajta. A vízhatlan túracipő ajánlott, mert esőzések után a Laudachsee környéke igen saras. A Grünbergen működik a nyáribobpálya és ügyességi játszótér is szórakoztathatja egyaránt a kicsiket és nagyokat is! 

 

Nyilván a lista szubjektív és bőven bővíthető még. De ha mindenki kipipálta már ezeket, akkor jön majd a következő adag ;)

Térkép a fenti ajánlott helyekkel:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6612473943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása