// Elvesztettem a nevem! //
2016. november 04. írta: Cserve

// Elvesztettem a nevem! //

Két karácsonnyal ezelőtt jött szembe a reklámja. Egy gyerekkönyvnek. Azóta mocorog bennem a gondolat. Hogy miért is? Elmondom hát...

Ez a gyerekkönyv nem akármilyen könyv. Hanem egy személyes, csak NEKI gyártott, csak RÓLA szóló könyv. Ugye, hogy izgalmasan hangzik? 

A történet egy kisgyerekről szól, aki elvesztette a nevét, és elindul egy varázsszalag mentén, hogy megkeresse azt. A kalandos útján különböző állatokkal, varázslatos lényekkel találkozik, akiktől betűket kap, amikből a könyv végén az ágyba bújás idejére már ki tudja a nevét rakni. unbenannt1.JPG

Az online könyvvásárlás folyamata úgy kezdődik, hogy beírjuk a gyermek keresztnevét, majd beállítjuk, fiúnak vagy lánynak lesz-e a könyv. Aztán hogy milyen nyelven szeretnénk. Sajnos ez konkrétan magyarul nincs, de németül igen, és azt gondolom, ez remek alkalom lehet arra, hogy legyen egy saját könyve idegen nyelven. A könyv virtuális létrehozása után átforgathatjuk és megnézhetjük, milyen is lesz a könyv és alakíthatjuk kedvünkre (ha például "Elefant" helyett "Engel"-t szeretnénk a könyvben). Ráadásul választhatunk puhaborítós- vagy keménykötéses verziót is. Sőt még ajánlást is biggyeszthetünk oda.

Színes és barátságos grafikái és verses meséje nagyon szerethető, könnyen megtanulható. Saját gyereknek, vagy ajándékba másnak, karácsonyra, születésnapra, szerintem egy nagyon kedves meglepetés.

Ach, du Schreck, mein Name ist weg!

Update: A poszt írása óta eltelt még két karácsony. Mára több ilyen típusú könyv is található a piacon. A framily.de oldalán található könyvekbe a gyermekeinket az olyan mesehősök mellé "írhatjuk" a könyvbe bele, mint a Peppa malac, Tűzoltó Sam, Barátnőm Bori (vagyis németül Conni) vagy akár a Mancs őrjárat kutyahősei. 

A Hurra Helden oldalán testvérekről szóló könyveket is alkothatunk. 

Az erediteleg ajánlott "Elvesztettem a nevem" könyv nyomtatójának, a Wonderbly-nek pedig más tematikával is bővült a kinálata. Altató könyvet is lehet személyre szabni, sőt óriás keresős könyvet is kreálhatunk a gyereknek saját magáról. 

ÉS ÉS ÉS! Már magyarul is lehet könyvet készíttetni. Például a nevéről Az én varázslatos nevem címmel. Vagy egy másik oldal, a Mese Veled, ahol főleg a nevét nyomtatják bele a könyvbe, de így is izgalmasan hangzik. 

(Az oldalon nem fizetett reklámok találhatók. Egyszerűen csak varázslatosnak tartom az ötletet. S kívánom, olvassatok sokat.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7011929693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása