// Hol tudok venni 22-es pöttyös gumicsizmát? //
2016. szeptember 30. írta: Cserve

// Hol tudok venni 22-es pöttyös gumicsizmát? //

Kezdődik az ovi, jön az esős, hideg idő, a gyerek meg kinőtte a tavalyi gumicsizmát. Hova menjünk vásárolni, ha fel kell újítani a ruhatárat, legyen az pocsolyába ugráláshoz való vagy oviba a tornatáskába.

Én a ruha-csere híve vagyok. A gyerekek úgyis egy szezon alatt kinövik (rosszabb esetben még ki is lyukasztják) a cuccaikat, úgyhogy ha unokatestvértől, baráttól nem kaptunk éppen rájuk- és időjáráshoz passzoló dolgokat, akkor használtan szoktam venni. Olcsóbban jut az ember hozzá, és a használt is pont olyan sáros, maszatos, pisis lesz, mint az új.

lenas.jpgWelsben a Lena’s Schatzkiste az egyik ilyen hely, ahol használtan lehet gyerekeknek cuccokat válogatni. 0-12 éves gyerekek dolgai kerülnek itt újra eladásra, de nem csak ruha, hanem kosztümök állarcosbálhoz, játékok, gumicsizmák, biciklik is kaphatók, sőt még – mert itt Ausztriában helyes szokás, hogy az újszülött hírét világgá kürtölik, és a házuk elé babaruhákat akasztanak és felírják a nevét és születési adatait és ehhez néha egy fa gólyát is ki szoktak állítani, na ilyen – fa gólyát is lehet itt kölcsönözni.

Facebook oldalán rendszeresen posztolja az újonnan beérkezett holmikat. Mindig időszakfüggően tölti fel készleteit és árulja azokat. A bolt, vagyis a „kincses láda” hétfőtől csütörtökig van nyitva 8-18 óra közt, pénteken, hétvégén és ünnepnapokon zárva van és csakis készpénzzel lehet nála fizetni. Foglalás, rendelés nincs, oda kell menni, el kell hozni. De ő maga is felvásárol termékeket, szóval ha eladni valónk van, küldjük el e-mailben neki képpel és árelképzeléssel. 

logo_willhaben.pngA willhaben.at oldalon lehet használtan bármit venni. Beírja az ember a keresőbe mit keres, ehhez jó ismerni németül a kulcsszavakat (például az esőnadrág az a Matschose/Gatschhose), beállítja, hogy hol keresi, és akkor még esetleg személyesen is el lehet menni a cuccokat megnézni, megvenni, privátban, más háztartásoktól. Postán is küldik a dolgokat, nehézségtől, sebességtől függ az ára a postaköltségnek. Az iratlan etikettje a willhaben-nek az, hogy az ember átutalja a pénzt és utána postán megküldi neki a tulajdonos. Itt is lehet eladni. A forum alapbeállításokkal ingyenes. Sőt kereső motort is lehet beállítani, ha valamit nagyon szeretnénk venni, de épp nincs a willhabenen, ráállítjuk a keresést, és értesít minket, amint akad olyan termék, amit keresünk (nekem most egy Parkgarage-kereső fut épp, középső fiamnak várom a tuti fából készült emeletes, liftes játék garázst).

Aztán rendszeresen vannak gyerek-bolhapiacok, ahol csupa gyerekholmik kerülnek eladásra. A flohmarkt.at fórumon rendszeresen frissítik a Felső-Ausztriában bejelentett és tervezett bolhapiacokat: Gyerekbolhapiacok Felső-Ausztriában /// Általános bolhapiacok Welsben

 Aztán ott van persze jó pár Facebook csoport, ahol gyerekcuccokat lehet adni-venni, pl. a Baba-Mama Ruha&Játék&Egyéb Ausztriai magyaroknak csoport. 

 

Újonnan a dolgok drágábbak kissé, de azok közt is van megfizethető, drága, és drágább. Sőt. A kérdés mit keresünk és mennyit vagyunk hajlandók fizetni érte.

A Hofer és Lidl boltok rendszeresen és évszakhoz függően kínálnak gyerekcuccokat. A nagyon keresett dolgok hamar elfogynak, érdemes figyelni a szórólapjaikat és menni, amint kirakják őket a boltban.

A Tschibo/Eduscho is gyakran kínál gyermekdolgokat, kávézóikban (vagy a Merkur és MaxiMarktban levő részlegeiken) személyesen megvásárolhatók, vagy weblapjukon online megrendelhetők. Ezek egy fokkal minőségesebb és ezért drágább dolgok. De tényleg minőségesebbek. 

A H&M, C&A és Sports Direct boltoknak is vannak gyerekrészlegeik, áruk egész barátságos. Ha ott vásárolunk, ne felejtsük el a gyerek cuccait megjelölni, mert nagy eséllyel legalább egy (ha nem kettő) másik gyereknek az oviban is pont olyan krokodilos pulcsija lesz. 

jakoo.pngOnline rendeléshez tudom még ajánlani a Jako-o márkát. Ezek kifejezetten a drága kategóriába tartoznak, de tényleg minőségesek. Termékeik szülők tervezte cuccok, az ott vásárolt esőnaci például alul is állítható gumicsíkkal felszerelt, és térde és feneke duplán megerősített. Ugye, hogy hasznos lehet? 

Ha 0-6 hónapos kisbabánknak keresünk a bőrének is bababarát, mégis designer cuccokat, akkor ajánlom a Cottonbudbaby szolgáltatását.

 

Ezenkívül rengeteg baba- és gyerekruha bolt van még, amit fel sem soroltam itt (de cserébe Wels városa felsorolja), ahol újonnan lehet ruhákat vásárolni a gyerekecskének.

Ezek az én tippjeim. Ha más tippetek van, véleménnyel, alul a kommentben írjátok meg bátran. Szerintem sok szülő lesz hálás a hol-mit vegyek a gyereknek ötletekért.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4811754275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása