++ Szükséghelyzet-anyu, avagy beteg gyerekecske mellé s.o.s. gyerekápolás
2017. február 13. írta: Cserve

++ Szükséghelyzet-anyu, avagy beteg gyerekecske mellé s.o.s. gyerekápolás

kib_logo.pngMinden gyermek jogosult a megfelelő gyógyszeres kezelésre, betegellátásra és ápolásra. Ez az elv mozgatja a KiB egyesületet, amely a beteg gyerekekért jött létre. Céljuk a beteg gyerekek gyógyulását minden eszközzel elősegíteni. Különböző szervezeteket, egyesületeket, politikusokat, szociális szervezeteket, újságírókat, orvosokat és ápolókat szólítottak meg, hogy céljaikat megvalósíthassák, hogy olyan családoknak segíthessenek, ahol beteg gyerek van. Mottójuk Hans Jonas filozófustól származik: "Ahogy ma bánunk a gyerekekkel, az befolyásolja a holnapi világot."

Szóval mit is kínál a KiB, és milyen beteg gyerekekről van szó...

rtemagicc_notfallmama_kib_02.jpgLehet egyszerűen, hogy a gyerekecske megbetegszik, és egy szülő sem tud már otthon maradni betegszabadságon, hogy ápolja, sőt a nagymama sem elérhető, de oviba/iskolába meg nem mehet. Akkor kérhet egy "Notfallmama"-t, egy pótanyut, hogy jöjjön, vigyázzon, ápolja a gyermeket. Vagy megbetegszik maga az anyuka, és nincs aki a gyerekre vigyázzon, akkor is jól jöhet a "Notfallmama", aki amíg anya a betegágyat nyomja, játszik, foglalkozik a gyerekkel. Netalántán a beteg gyermekkel a szülő a kórházban van, és a testvéreket mégis el kell látni. Ilyen és hasonló szükséghelyzetekben mindig jól jön egy kis segítség. (Német flyer itt olvasható.)

A Notfallmama-k képzett szakemberek, flexibilis időbeosztással, akik nagy segítségünkre lehetnek szükséghelyzetben, legyen az kora reggel vagy késő este. Ha esetleg előre meg szeretnénk ismerni őket, kérhetjük, jöjjenek, ismerkedjünk meg, hogy ha tényleg szükség lenne rájuk, ugyanazon személy segítségét kérhessük.

Továbbá ha bármilyen beteg gyerekkel kapcsolatos ügyintézésről van szó, a KiB segítséget tud nyújtani, mert nekik köszönhető, hogy elérték, hogy a szülő a beteg gyerekkel a kórházban lehessen, vagy hogy Patchwork családoknak is kijárjon a betegápolási szabadság.

Adminisztratív segítségük abban merül ki, hogy ha például hirtelen kórházba kerül a gyermek, a KiB-nél lehet információt szerezni azokról a kiadásokról, amik egy kórházi tartózkodással együtt jár(hat)nak. Mert például ha már születése után a kórházban kell maradnia a babának, az is költségekkel, kiadásokkal jár, amit először csak a nyugodt hazaérkezés után tapasztal meg a szülő. A KiB szívesen ad erről is jó előre tájékoztatást. 

És mibe kerül mindez? Egyszerűen KiB tagságba. Családonként (nem számít hány gyerek van) havonta 14,50 EUR.

Egész Ausztriában működik a szervezet, minden tartományban képviselettel. Mert "Egy gyermeket felnevelni egy egész falura van szükség", tartja egy afrikai mondás. Mert bármennyire is megtervezhető minden, a gyerek betegsége mindent fel tud borítani pillanatok alatt. Ezekre az akut helyzetekre találták ki a Notfallmama lehetőségét. Notfallmama-nak is lehet jelentkezni náluk, információk a weboldalon vagy a telefonszámon kérhető.

kib_fuer_sie_banner1.png

Weboldal: http://www.kib.or.at/kib/ 

KiB children care
Verein rund ums erkrankte Kind
A-4841 Ungenach 51
Tel.: 0 7672 / 8484
Fax: 0 7672 / 8484 - 25
24 - órás elérhetőség:
0 664 / 6 20 30 40

 

Mindezek ellenére kívánok mindenkinek sok egészséget és boldog közös pillanatokat, és hogy lehetőség szerint ne legyen szüksége a KiB szolgáltatásaira.

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4612253526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása