Boróka, a sópárna
2020. július 12. írta: Cserve

Boróka, a sópárna

Annak ellenére, hogy hiszek az oltásban és az orvostudományban, gyakran használok magam is alternatív gyógymódokat panaszok enyhítésére, mert abban is hiszek, hogy a gyógynövények erejét nem hiába használták már régen is a nagymamáink és találhatók meg a patikákban különböző formákban (pl. teakeverék vagy illóolaj). Nyilván sok utánaolvasás és tanulás előzi meg és követi ezt, hogy mikor milyen gyógynövény mire és milyen formában használható. De tény, egészségmegőrzéshez és immunerősítéshez is szívesen alkalmazom őket.
Kovács Viktóriára is így akadtam, aki itt Felső-Ausztriában a parajdi só és annak gyógynövény-keverékeinek az erejét használja.

"Szeretlek, mint a sót." "Mehetsz a sóhivatalba." "Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor." A régóta kisér minket Egy olyan ásványi elem, mely nem csak ételeinket ízesíti, de fizetőeszköz is volt régen, sőt egészségünkre való hatását is többször bizonyították. Gondoljunk csak a sósfürdőre, sós vízgőz inhalálásra, a sópárnára fülgyulladásnál nagymamánál.

Viktória sem használja másra, mint immunerősítésre és főként légúti panaszok enyhítésére. Sőt, mindezt egy bájos formában prezentálja, egy színes kis róka alakjában, akit frappánsan Borókának hívnak. Melegen és hidegen is lehet a gyógyhatásait "alkalmazni", pont mint a cseresznyemag párnának. De most álljon itt tőle egy összefoglaló arról, hogy miért más ez a paradji kristálysós párna és mire jó. 

88194316_595201994660258_4426352974104625152_n.jpg

Boróka SóRóka

Boróka alapja a parajdi só, ami hatékony immunerősítő és jótékonyan hat az egészségre. Javítja a légzést, tisztítja a tüdőt és nem utolsó sorban enyhíti az asztmatikus és allergiás panaszokat is.

Felmelegített Boróka:
- megfázás, köhögés
- felső légúti megbetegedések
- arcüreggyulladás
- vesetáji fájdalmak
- ízületi fájdalmak
- fogzás, pocak fájdalmak
- alvás könnyítésére
- immunrendszer erősítésére
- középfülgyulladásra
- allergia vagy asztmatikus panaszok hatékony kezelésére
- menstruációs görcsökre jelent természetes gyógymódot.

Használata felmelegítve:
Tedd a belső kivehető részt kb. 50C fokos sütőbe 20-25 percre. Ezután helyezd vissza a belsőt Boróka bundájába, majd használd a problémás területen, vagy bújj mellé, hogy érezd jótékony hatását.
A legkisebbeknél elég, ha betesszük a kiságyba.
Aludhatunk rajta, mellette vagy ölelhetjük éjjel, a lényeg, hogy közel legyen az orrunkhoz. A nehezebb napokon, melegen érdemes használni, ilyenkor hatékonyabb.

Lehűtött Boróka:
Mellgyulladás, köszvény, arthritis, húzódás, ficam, rándulás esetén alkalmazható lényegében borogatásként (csak nem leszel csupa víz )

Használata lehűtve:
Tedd egy tiszta zacskóba a fagyasztóba a belső kivehető részét kb. 30 percre. Ezután helyezd vissza Boróka bundájába és tedd a problémás területre.

Használata mindennapos alvótársként:
Aludj vele egész éjszaka, így egyenletesen oldódnak ki a só jótékony alkotói. Öleld jó sokat, hogy hatékonyabb lehessen.Természetes jótékony hatásai miatt, mindenki számára megoldás lehet. Nem csak a gyerekeknek, de még a felnőtteknek is.

Ezen kívül kérhető további két gyógynövényes változatban, amelyek erősítik a parajdi só jótékony hatásait pluszban.

Parajdi só-citromfű-levendula:


Legfőképp a nyugtató hatása miatt lehet kedvencetek. A parajdi só sok-sok áldásos hatása mellett a levendula fokozza a testi-lelki frissességet, nyugtató, feszültségoldó hatású mindemellett enyhíti a fejfájást és javítja a hangulatot. A gyulladások csökkentésében is szerepet játszik. Kellemes illatukkal pedig elősegítik a nyugodt alvást is, legyen szó kicsikről, nagyobbakról vagy épp saját magunkról.

Parajdi só -citromfű-kamilla:
88228482_857539118060019_5395237805842497536_n.jpgTöbbnyire az influenzás, megfázásos időszakban hasznos alvótárs. Ahogy a sóionokat és a gyógynövényeket belélegezzük enyhülnek a vírusos és bakteriális eredetű légúti panaszok. Használat közben erősödik az immunrendszer, csökken a gyulladás intenzitása, kitisztulnak a légutak. A szervezet öngyógyító folyamatait támogatja, így könnyebb lehet a gyógyulás a társaságában.

Fontos tudni:
- Azok a belső töltetek amelyekben gyógynövény is van kb. fél/1 évig őrzik meg 100% ban a hatékonyságukat.
- A fenti időtartam alapján ajánljuk cserélni a belsőket.
- Amennyiben nem ragaszkodunk a gyógynövények plusz jótékony hatásaihoz, ebben az esetben tovább használhatjuk ezeket a belsőket is, méghozzá bármeddig. Az önmagában is jótékony parajdi só, nincs szavatossághoz kötve.

Tisztítás: kézzel vagy kímélő programmal 30°on mosható (kivehető része nem mosható)

Ajánlott kor: újszülött kortól
Mérete: kb. 17 x 23 cm
Súlya: 0,6 kg
Anyaga: 98% pamut és 2% poliészter filc (szem, orr)
Tartalmaz: parajdi só, citromfű, kamilla vagy levendula egyedi keveréket.


88183272_542125663095138_1765642428112437248_n.jpg

 Boróka sóróka színek:
• szürke • rózsaszín • napsárga • vörös

A tulajdonságai nem függnek össze a színekkel.

Ha bármi kérdésetek felmerült a Boróka kapcsán, keressétek Kovács Viktóriát a Boróka VIP Ried im Innkreis facebookcsoportban. 

Szerkesztői megjegyzésként szeretném elmondani, hogy a blogon van egy cikk a megfázásos időkre is. Ezt a Borókát pedig mellé tenném az ott felsorolt listának. Rosszat nem teszünk vele, és még jól is néz ki.

Véleményeiteket és kérdéseiteket a manohaz.wels@gmail.com címre küldjétek vagy alul kommentben. Köszönöm nektek. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr815996920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása