>> Welldorado - a welsi vízi kaland kicsiknek és nagyoknak
2016. szeptember 20. írta: Cserve

>> Welldorado - a welsi vízi kaland kicsiknek és nagyoknak

Amikor kinn esik az eső, és valami programot kéne a gyerekekkel szervezni, valahogy mindig vizesre váltanak a gondolataim. A legközelebbi ilyen hely, ahol meleg is van és víz is, az a Welldorado – a welsi élményfürdő, ami kicsinek, nagynak, lazítani- és sportolni vágyóknak is egyaránt megfelelő.

hallenbad-babybecken3.jpgA legkisebbeket egy baba medence várja, kellemes vízhőmérséklettel, pacsálni tökéletes, nem kell aggódni, hogy megfázik a gyerek. A pici medencében egy bohóc van, amelyikből hajimitációként zuhanyszerűn szökik a víz és van egy elefánt kinézetű csúszda is, de ez már a bátrabb minimanóknak. Általában mindenki visz vízi játékokat a gyereknek, de saját tapasztalat, hogy a másiké színesebb, jobb, finomabb. Nem szokott gond lenni a cserélgetés, vagy ha elveszi a medence szélén levő játékot a gyerek, ha éppen nem játszik vele senki és gazdátlannak tűnik, csak rakja vissza a játék után.

Az úszni tanuló medencében kényelmesen leér egy 5 éves gyerek lába. A Swim-Academy tartja ebben a medencében az úszótanfolyamait babáknak és gyerekeknek. Mi kipróbáltuk itt a babaúszást, a 2-3 éveseknek valót szülőkkel és a 4 éveseknek valót szülő nélkül. Szerintünk megéri. A kisebbeknek azért, hogy szokja a gyerek a vizet és próbálgassa a mozgásokat, a legnagyobb gyerek pedig egy egyhetes tanfolyam után – és ezt most nagyon büszkén mesélem – egyedül úszik.

welldorado180.pngAz élménymedence tele van vízsugár masszázs helyekkel, a mélyebb részén kényelmesen úszkálni is lehet – itt szokták a vizi-terhes-tornát is tartani –,  és egy 40 méteres spirálcsúszda a hab a tortán. Elméletileg 6 éves kortól lehet rajta csúszdázni, de szülői felügyelettel (lásd együtt csúszok a gyerekkel és imádom) a 3 éves is már nagyon élvezi. Csak meg kéne tanulnia nem rohanni aztán a vizes kövön, hogy újra és újra és újra csúszhassunk.

A 25 méteres sportmedencében tényleg főként úszni szoktak. Sajnos az egymás mellett három beszélgetős néni is ott szokott úszni, de alapvetően mindig belefér pár kényelmes hossz. Délután, este az úszóiskolák és egyesületek is ott tartják edzéseiket, de egy-két sáv akkoris használható.

Zuhany van a sportmedencénél és az átöltöző szekrényeknél. WC-ből is több van, nagyon pisilni vágyó gyerekkel nem is lenne vicces az egészet keresztülrohanni. Ingyenes falraszerelt doboz hajszárító az öltözőben van, de van egy tükrös helyiség konnektorokkal, székekkel.

Ha jól tudom, büfé is van alul, de mi eddig mindig vittünk enni/inni, mert ha a gyerek éhes, akkor éhes, és nincs várj, rendelünk valamit. Az alaksorban van még a szolárium is, a nyári barnaságra vágyóknak.

A szaunázni vágyókat 2000 m2-en 3 szauna és 2 szabadtéri finn szauna várja, továbbá 2 bio-szauna kellemes fénnyel és zenével és lelket nyugtató illatokkal, továbbá gőzfürdő is. A szauna után pedig két 15C°-os medencében lehet hirtelen lehűlni. A tél egyik legjobb programja.

Nyáron pedig a strand része van nyitva főként. De erről majd nyáron részletesebben.

OÖ Családi kártyánkkal mi öten kemény 4 eurórért szoktunk bemenni. De éves bérleteik is vannak.

Ezenkívül egy fodrászat van még a házban, ha esetleg gyorsan hajat is vágatna az ember.

Parkoló van, az uszoda előtt, mellett. Szombatig pedig a 16-os busz megy oda ki.

Nem ígérem, hogy egyszerű lesz hazamenni (itt van a könnyeb hazainduláshoz pár tipp), de mindig vissza lehet térni. Jó úszást Nektek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4111730229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása