>> WELIOS, a kipróbálható múzeum
2016. szeptember 07. írta: Cserve

>> WELIOS, a kipróbálható múzeum

Amikor gyerekünk lett és Welsbe költöztünk, a régi bécsi életünkből azokat a fantasztikus múzeumokat (is) elkezdtem hiányolni, ahol mindenfélét ki lehetett próbálni, meg lehet fogni, szagolni, bele lehet hallgatni - ahol nincs a "jaj, nehogy hozzáérj, tilos megfogni" szabály, ami ugye gyerekkel, hát... szóval inkább az ember nem megy múzeumba. (Bár mondják, hogy de csak menjen, mert szokja a gyerek, meg tanulja, meg edukatív és fejlesztő, és és és. De azt nem írják oda, micsoda stresszel tud járni, főleg ha nem csak egy gyerekkel bátor az ember.)

De amikor kiderült, hogy Welsben is van egy ilyen - a WELIOS - hát örömünk határtalan lett. Be is újítottunk az első vizit után egy éves belépőt, és azóta esős időben tökéletes kikapcsolódás nekünk, gyerekek meg kedvükre nyomkodhatják a gombokat, futhatnak a mókuskerékben és felemelik vele a kosár szenet, építhetnek óriás golyócsúszdát, tekerhetik a kurblit és labdákat transportálhatnak mindenféle emelő szerkezettel, beleszagolhatnak az erdő illat-dobozaiba, napelemmel megforgathatják a repülőt, bedobálhatják a különböző szemétnek jelölt kockákat a megfelelő kukának feliratozott lyukba, ütögethetik az óriás dobot és annak rezonanciájával megmozgathatják a csillámokat a falon, ugrálhatnak a diszkóparketten energiát termelve és beindíthatják vele a zenét, sőt még vízi tornádót is tekerhetnek, ha elég gyorsak. És ez "csak" az állandó kiállítás. Az éppen aktuális időszakos kiállítás az agyról, agyunkról, erről a szuperrendszerről szól, és igen, az is kipróbálós, megnézős, beleülős. (Kukkantsatok be itt virtuálisan.)

3-4 éves kortól ajánlják, de a másfél évesünk is talál számára megmászható, kipróbálható, meghallgatható dolgokat. Főleg, hogy minden eszköz mellett van kisebb-nagyobb sámli, több is, hogy elérjenek mindent a kis kiváncsiak.

Ezentúl lehet itt szülinapot szervezni, iskolák és óvodák is leszervezhetnek vezetett (kutatós-kipróbálós) programot/workshopot. Továbbá más workshopok, szemináriumok és akár gála-estek is szervezhetők a kibérelhető termeikben.

Nyitvatartás:

H: zárva // K,SZe: 9.00-14.00 // CS,P: 9.00-18.00 // SZo,V, ünnepnap: 10.00-18.00

A belépő jegyek ára:

Felnőtt: 11,50 EUR / 1 gyerekkel együtt 10,50 EUR / az éves jegy: 40,50 EUR

Gyerekek 6 éves korig ingyen mehetnek be.

További jegyárak itt.

Elérhetőség:

Welios Betriebs-GmbH
Weliosplatz 1, A-4600 Wels
Tel. +43-7242-908 200
info@welios.at

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5911684159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása