{ da Vinci Akademie }
2016. augusztus 31. írta: Cserve

{ da Vinci Akademie }

"Segíts nekem, hogy magam tudjam csinálni!" (Montessori)

Wels külvárosában a Montessori pedagógia alapjaira helyezve működik egy privát, államilag elismert oktatási intézmény a da Vinci Akademie, mely 1,5 - 15 éves gyerekeket "nevel". Van bölcsőde, óvoda és iskola. Van konyhája, kertje, játszótere, focipályája, tornaterme, festőterme, színházterme, és, és, és sok minden más, ahol a gyerekek ébren tudják tartani kíváncsiságukat és felfedezni-vágyásukat.

Egy részletesebb leírás a Mert nőnek lenni jó oldalán.

A bölcsiről és az oviról a személyes tapasztalataink nagyon jók. A napjukat mindig egy közös üdvözléssel, énekléssel kezdik, mikor megbeszélik, hogy milyen az idő, ki hiányzik, mi vár rájuk azon a napon. A bölcsisek aztán közösen tízóraiznak, az ovisoknak 10.30-ig ki van téve mindenféle, ha éhesek, leülnek, ehetnek. A gyerekeket önállóságra nevelik már itt is, maguk veszik elő a tányért, viszik oda az asztalhoz a poharukat és ha befejezték, teszik a mosogatóba. A poharukat egy személyes csipesszel jelölik meg, akkor ihatnak belőle, amikor akarnak. Könyvek, játékok, hangszerek, festékek állnak a rendelekzésükre, éppen mit szeretnének csinálni. Több ovónő és dadus segíti a sok kis embert az ő "munkájukban", ami ugyan játéknak látszik, de komoly meló. Ebéd, délutáni bennmaradás és altatás is kérhető.

Nyílt napot minden évben tartanak november tájt tartanak, gyertek, nézzétek meg a saját szemetekkel.

Mivel privát, ezért fizetős. De államilag támogatott, ezért a fizetés alapján számolják ki a havi összeget. Jelentkezni kell, jó előre, ha lehetséges, de a titkárság nagyon készséges és segítőkész. Szintúgy a pedagógusok, akik fiataloknak tűnhetnek, de csupaszív társaság.

A mediában róluk:

Kontakt:

da Vinci Akademie

Leonardo-Da Vinci-Weg 1, A-4600 Wels

(Einfahrt/Zufahrt Heubergerstrasße)

Tel: +43 (0)7242 219001-12

info@davinciakademie.at

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4311666194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása