Mein Erstes Rad - a futóbicikli teszt
2018. március 01. írta: Cserve

Mein Erstes Rad - a futóbicikli teszt

Manóházba megjött a posta. Egy óriási dobozt hozott. Benne egy zöld csodával. Egy futóbiciklivel. Azért kaptuk, hogy kipróbáljuk, és ha nekünk bejött, akkor más is kipróbálhassa. Olvassátok el, hogy tetszett-e nekünk. ;)

"Kipróbáltuk, leteszteltük a futóbicajt. Először természetesen a lakásban barátkozott vele fiam, Huba. Mivel már van neki egy régebbi példány, így a működését már ismerte és a teszt szempontjából előnyös volt, hogy most éppen a félelem nélküli korszakát éli. Szóval a lakásban akadály nélkül átsiklott minden elé kerülő Lego-kockán és játékautón, ez biztató előjel volt a kinti menetpróbához. Másnap a nyakunkba is vettük a lakótelepet és a közeli templomkertet, ahová játszani és kutyát sétáltatni járunk. Rögtön látszott, hogy a nagy terepmintás gumikerél nemcsak az aszfalton,hanem a füves részeken is sokkal jobban teszi a dolgát mint a mi régi műanyagkerekes bicajunk. Előny a gyorsszorítós ülésmagasságállítás és a védőburkolat a kormánynál lévő csavaron. Tetszett, hogy elég könnyű a bringa ahhoz, hogy a két és fél éves fiam gond nélkül felmenjen vele a dombra, ahonnan nagy örömmel száguldozott lefelé a jól guruló csapágyas kerekeknek köszönhetően. A hátsó villán található dörzsis felület szerintem nem szerencsés, menet közben folyamatosan dörzsölte a gyerek sínadrágját, nyáron pedig esélyesnek látom, hogy a bőrét sem kímélné. Mindent egybevetve szuper járgány, szép volt a tesztalany zöld színe is. Köszönettel! Hilmer család"

 A Mein Erstes Rad egy tirolban otthont találó magyar páros álmának megvalósítása. Ők így írnak a bringáról:

A piacon kapható egyik legkönnyebb futóbicikli. A 12"-os mindeössze 2,5 kg, míg a nagytestvér (16" kerékkel) is csak 3,6 kg. Ez azért nagyon fontos, mert nem mindegy, hogy mekkora súlyt kell a gyerkőcnek megtartani, főleg mivel kisgyermekekről van szó. 2 éves kortól ajánlott, de kialakításának köszönhetően akár egy 1,5 éves gyermek is tud vele menni. Ami viszont fontos, hogy akkor vegyünk csak futóbiciklit, mikor már stabilan tud járni, szaladni a gyermek. A futóbiciklit használatra készen, és aki kéri, méretre beállítva küldjük házhoz. A nagyobb gyerekeknek rendelt futóbiciklit alapból hosszabb nyeregcsővel szereljük össze, a kényelmesebb használat érdekében, illetve ezáltal tovább is használható. A hosszabb nyeregcső illetve garanciális időn túl az összes kopóalkatrész nálunk megvásárolható, így minimális ráfordítással egy többgyermekes családot is kiszolgál. A nagy méretű futóbicikli eredetileg speciális céllal, sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztésére lett kifejlesztve, de azoknak a  gyerekeknek is ajánlott, akik ugyan már kinőtték a futóbiciklijüket, viszont valami oknál fogva nem akarnak, vagy nem mernek pedálos biciklire váltani.

futobicikli_muszaki-adatok.jpg"Mivel a legkisebb megöröklte a legnagyobb futóbringáját, amit mi amúgyis kaptunk, nem nagyon kellett keresgélnünk. Amit tudtunk, hogy a futóbiciklizés jó. És amit tapasztaltunk, hogy pedálosra átállni futóbiciklizés után kemény 5 percbe került. Se pótkerék, se seprűnyéllel való utána loholás. Semmi. A nagyobbik letette a futóbiciklit és továbbkerekezett a pedálossal. Így Dé úrra maradt a "taposós". Ez a futóbringa viszont más, mint a mienk. Pillekönnyű. Így a Pocket Trailerrel seperc alatt vállra/babakocsira lehet akasztani, ha megunta épp a gyerek. A mi régi felfújhatós gumikerekünkkel ellentétben ez a tömött, de mégis flexibilis gumikerék megspórolja az aggodalmaskodást, hogy jaj, ha kilyukad, vagy jaj, fel kellene pumpálni, mert egész télen nem használtuk. A nyereg is három mozdulattal (kinyitom, beállítom, bezárom) a megfelelő magasságra beállítható, a lényeg, hogy a gyerek mindkét talpa kényelmesen leérjen. És nem kell hozzá apu csavarkulcsos ládája sem. Azt hiszem, most már én is beszerzek magamnak egy rollert, hogy utolérjem Dé urat." 

bringa3.jpeg

"A futóbicaj szuper. Tökéletesen be lehet állítani a 90cm magas lányunk számára, kényelmesen tudta fogni. A tesztelést nehezítette a közel - 10 fokos hőmérséklet miatti síoveráll viselés, de ennek ellenére egészen könnyen tette meg az első lépéseket. Egyébként élete első futóbicajozása volt, egyből meg is szerette!
A masszív váz strapabíró, könnyű."

img_20180301_161839.jpg

Szóval...

Ha rendelni akartok ilyen vagány, könnyű és pénztárcabarát bringát: https://meinerstesrad.eu/

Ha képeket, beszámolókat akartok róla látni: https://www.facebook.com/meinerstesrad/

Ha kedvezményt* is szeretnétek: iratkozzatok fel a Manóház hírlevélre.

Ha ki szeretnétek próbálni / kölcsönözni ezt a "tesztbiciklit": írjatok a manohaz.wels@gmail.com címre a részletekért.

Ha további olvasnivalóra van szükségetek, hogy megtudjátok:

- miért jó a futóbringa - https://tanulobicikli.hu/miert-ajanljuk

- hogyan válassz biciklit a gyereknek - Erre az 5 dologra figyeljünk...

- hogy is hívták azt, amivel a vállra, babakocsira akasztható a bicikli? - Pocket Trailer

*A Manóház blog olvasóinak kedvezménnyel is kedveskednek. A couponkódot a Manóház havi hírlevelére való feliratkozás után automatikusan küldjük, és a Mein Erstes Rad webshopjában 5% kedvezményre jogosít fel. 

Szeretnék Manóhíreket kapni

  
Kívánok Nektek sok balesetmentes kilométert. :)

2018 májusában Fanni és Kriszti, a Lean in Femspace hölgyei/anyukái is tesztelték a bringát. A videót itt nézhetitek meg:

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1613684894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása