:: Űr-játszótér :: /Welios vagy Volksgarten, ki hogy találja meg könnyebben/
2016. szeptember 16. írta: Cserve

:: Űr-játszótér :: /Welios vagy Volksgarten, ki hogy találja meg könnyebben/

A Welios nem csak egy hipervagány-gyere-fogd-meg-tekerd-hallgasd-érezd múzeum, de ha kimegyünk belőle a hátsó kijáratán, egy érdekes játszótérre vetődünk. Mi felnőttek csak nézzük, hogy mit is kell csinálni ezekkel a sci-fi-ihlette dolgokkal, de a gyerekek annál hamarabb rájönnek, hol lehet tekerni, megmászni, hintázni rajta. A sok kavics alatta pedig kisembereknek homokozó helyett nagyon ideális lehet. A játszótér körül szép természetes zöld a háttér, ami a szívet-lelket is megnyugtatja stresszesebb napokon, miközben a gyerek kipörögheti a lelkét.

A játszótér már legalább 2+ karikás, mert tudni kell felmászni, leugrani, sőt vigyázni magunkra, miközben a másik éppen nagy lendülettel pörgeti magát, de az alacsonyabban levő szék-szerű színes 'kifliket' már a kisebbek is nagy örömmel másszák meg és utána büszkén ülnek rajta, majd fél másodperc múlva jönnek le, hogy újra próbálkozhassanak. A miénk legalábbis. :)

A kisebb gyerekeknek viszont a lépcsőmászás technikáját gyakorolandó ajánlatos - miközben anyu a mellette levő étterem-kávézóban egy kávét is tud esetleg magának rendelni - ugyanis van egy magasra felvezető lépcsősor, aminek a végén egy lankás úton tudnak esetleg lefutni a minimanók, de azt sem az útra, hanem még a parkon belül. Továbbá van egy jó kis domb, ahonnan olyan de olyan jókat lehet legurulni vagy anyu/apu karjaiba futni, hogy csak na.

Erre most meg eszembe jutott egy kedves barátom 5 éves kislányának saját vicce, amelyiket a -Mi az, ami barna szőrös és a Föld körül kering? - Műhód  alapján kreált:

- Mi az? Hosszú, szőrős, télikabátja van és a Föld körül kering?

- Űr-nyű.

Azt hiszem, ez jellemzi a játszóteret a legjobban.

A címe: ha megtaláljátok a Welios Science Center-t, akkor a játszóteret is meg fogjátok. /Weliosplatz  1. vagy Pollheimerstrasse 1, A-4600 Wels/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8111712505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása