// MIASZÖSZ - a szeretnivaló játszótárs //
2016. szeptember 08. írta: Cserve

// MIASZÖSZ - a szeretnivaló játszótárs //

Amennyire szeretek Ausztriában élni, és igyekszem minél több osztrák emberrel és dologgal megismerkedni és gyermekeimet megismertetni, a magyar gyökerünket legtöbbször otthoni dolgokkal tudom csak "öntözgetni", lásd magyar mese- és mondókás könyvek, diafilmek, zene- és meselemezek, és megvallom, le vagyok nyűgözve egyes magyar kézműves kisbabáknak, gyermekeknek tervezett játékoktól, ruháktól, cuccoktól.

Ilyen például a miaszösz műhely és annak textiljátékai, melyek mókás, karakteres, mégis kedves, szeretni való játszótársak.

Amiért most különösen felfigyeltem rá, az egy nagyon egyedi ötlete: baba-családokat készít, melyeket a gyerek oviba/bölcsibe beszoktatásához ajánl főként.

miafamily.JPG

S mindehhez egy vagányul megtervezett megrendelőlap is készült, ahol is saját magunk választhatjuk össze, milyen színű haja legyen anyunak, vagy milyen mintás gatyája a fiútesónak, vagy legyen-e apun szemüveg.

Levente Dorka, (igen, Levente Péter lánya) tájépítészmérnök, a Miaszösz textiljátékok megálmodója, a figurák tervezője, kivitelezője, fotósa, anyagbeszerzője, menedzsere... Kezdetben egy édesanya-társsal, Sík Rékával indította útjára a Miaszöszt, később már csak egyedül vitte tovább a műhelyt, annak minden teendőjével együtt.

A Miaszösz teremtményei - manói, babái, lovacskái, madárkái, szörnyecskéi, pompázatos virágai - egy élvezetes, élő mesevilágba röpítenek bennünket. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom ezt a szívet-lelket gyönyörködtető, kreatív világot! Én mindig remekül érzem magam itt! (Döbrentey Ildikó meseíró)



 Mindenkinek ajánlom a Miaszösz kedves figuráit, akinek elege volt a szintetikus világból és azt akarja, hogy a gyerekét derű és természetesség vegye körül! (Vajda Zsuzsanna gyermekpszichológus)

Babáit a weboldalán vagy a meska online áruházban lehet megvenni, esetleg Facebook oldalán lehet nézegetni/rendelni. Ha Budapesten (vagy Bécsben) járunk, a PiciPiac gyakori visszatérő vendége, eladója.

Szerintem, mindenképp megéri rendelni, akár postaköltséggel Ausztriáig, akár a Magyarországon lakó nagymamáig. Nekünk egy fiú-babánk van tőle, akit fiunk Halukának nevezett el, mert igenis a fiúknak is lehet babájuk.

Miaszösz Műhely
info@miaszosz.com
www.facebook.com/MiaszoszTextiljatek
Miaszösz Meska Bolt

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1411688251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása