:: Fedett vagyis Indoor játszóterek :: /mert benn nem esik az eső/
2016. október 05. írta: Cserve

:: Fedett vagyis Indoor játszóterek :: /mert benn nem esik az eső/

Kinn hideg, nyálkás idő. Tudom, rossz idő nincs, csak rossz ruha. De olyan időben, mikor még a kutyát sem tenném ki, a gyereknek mégis mozgásra, programra, más gyerekekre van szüksége. Nekem meg kimozdulásra. Ismeritek az érzést?

Hova menjünk? Mit csináljunk?

Indoor, vagyis fedett játszótereknek hívják azokat a létesítményeket, melyek az ilyen helyzetekre a legjobb megdolást nyújtják. Mind egy kicsit más, áraiban, szabályaiban, de a lényegük ugyanaz – a gyerek játszik, mi nem ázunk el, mindenki boldog.

A welsi ilyen a Shopping City Wels-ben van. A Löwenland egy gyermekfelügyelettel „felszerelt” játszóház, ahol ott lehet/kell hagyni a gyereket, amíg mi kényelmesen be tudunk vásárolni. A SCW első emeletén várja a 3-12 éves kisembereket (délelőtt a 2,5 évesek is mehetnek). Van benne lovagvár, Barbie-ház, puha Lego kockák, mászó-csúszó szerkezet, labdafürdő és asztalok, ahol rajzolni és kézműveskedni lehet. Be kell jelenteni a gyereket, névvel, telefonszámmal. Az első „megőrzött” óra ingyenes, utána minden további negyed óra 0,50 Cent gyerekenként. Szerintem az olcsó „parkolók” közé tartozik. (Térkép SCW). Zokni pedig kötelező!

Ennek egy mini változata a MaxiMarkt első emeletén található. Két emeletre mászhatnak fel a gyerekek és egy zárt csúszdában lecsúszhatnak. Van mellette egy helyes kockapörgetős játék, és képkeresős fal. Ez ingyenes. Mellette meg egy érmére működő lovas körhinta. Vigyázni kell a gyerekre. Elcsatangolhat, és sajnos közel a mozgólépcső.

A "legfrissebb" Stadl-Paura-ban nyitott: Indoor Action Funnymotion néven. Ugyan a belépő árak magasak, de a gyermekeket jól le lehet benne fárasztani.

Aztán ott van Haid-ban a Haid Center Kinderland. Szintén egy „amíg anyuék vásárolnak, a gyerek játszik” hely, de itt a 0-12 éves gyerekeket várják, vagyis igen, a 0-3 éves gyerekek is bemehetnek (vagyis bevihetők), persze szülői felügyelettel. Pedagógus végzettséggel rendelkező gyermekfelügyelet van, és 500 m2-en minden, mi gyereknek jó móka lehet a labdafürdőtől a kézműveskedésig. Az első két óra ingyenes, a harmadik órától minden fél óra 1 EUR. Hétfőtől péntekig 9-19 óra közt, szombaton 9-18 óra közt van nyitva. Befogadóképességük viszont határos, biztonsági előírások miatt csak megadott számú gyerek tartózkodhat ott. Haid Centerben a Deichmann és a Bipa fölött található az első emeleten. (Térkép Haid Center)

 

A haid-i IKEA-ban ott a Småland, ahol a 4-10 éves gyerekek „veszhetnek” el a svéd erdő inspirálta rengetegben. Beadod a gyereket, kapsz egy telefont cserébe, ha baj van, hívnak. Sajnos tévé is van, bár az már csak beljebb, rejtettebb zugokban, oda azért kis játék után érnek oda a gyerekek. De legalább nyugodtan tud az ember az IKEA-ban gondolkodni, tervezgetni, hogy befér-e majd a szekrény az ágy mellé. Minden Småland-ottlétért kap a gyerek egy tallért, szülinapjára még 15-öt, amit aztán a gyerekrészlegen levásárolhat.

ikea.jpg

 

Aztán régebben ott volt egyel arréb Ansfeldenben a KIKA boltnak a gyerekrészlege és étterme mögött egy hatalmas ingyenes játszóház. Azt majd egy évig „újították” fel és csökkentették le a tizedére a méretét. Szóval most is van ott, ha arra járunk, de órákat már nem lehet ott tölteni. (Térkép KIKA)

 

Linz/Paschingban a Plus City mellett van a LolliPark. Nem olcsó már a bejutás sem, és ide még a Családi Kártya sem érvényes 2015. januárja óta. Egy napos jegy 2+ éves gyerekeknek 8,90 EUR, felnőtteknek 3,90. A gyerek pedig csak és kizárólag felnőttel mehet be. A 2 év alatti gyerekeket igazolni kell (e-Carddal, Mutter-Kind-Pass-szal), cserébe ők ingyen bemehetnek.

Nem olcsó, de cserébe nem is kicsi. 2500 m2. Van ott jó sok minden, csúszda, mászda, billegős, kalandozós, pörgős, egyensúlyozós, szerepjátékra csábítós, bújkálós, kicsiknek labdázós. Zoknit kell vinni, csak abban lehet benn játszani. Ajánlatos a csúszásgátlós zokni, hogy a gyerek fel tudjon mászni helyekre. Büféje is van, enni s inni, de azt vinni is lehet. (Térkép LolliPark)lollipark1.jpg

 

Hörschingben/Traunban meg a Tagaluba nevű kalandpark van. 3000 m2-nyi változatos elfoglaltság minden korosztálynak, ahol a reklámjuk szerint az unalmat nem ismeri senki. Autodrom, gokart, bobby-car-ok, trampolinok, ugrálóvárak, foci- és szoftball aréna, puha- és óriás LEGO, mászóvárak, csúszdák, kisbabarészleg... Tovább is van, mondjam még? Büfé is van kávéval, finomságokkal, de ide NEM lehet saját enni s innivalót vinni. Természetesen ez sem olcsó, mármint a belépőjegy. Zokni ide is kell. És rágózni tilos. Hétfőn és kedden zárva, szerdától péntekig délután van nyitva 14-19 óra közt, hétvégén és ünnepnapokon pedig 10-19 óra közt. (Térkép Tagaluba)

 

Schmidingben van az aquaZoo-ban egy belső játszótér, vagy ahogy ők hirdetik „mászó-dzsungel”. A beugró oda sem olcsó, de cserébe nem csak játszóteret kap a gyerek, hanem láthat cápát, gyíkot és más akváriumban/terráriumban tartható állatot. De mivel épp nagy átépítés folyik, ezért a belépők árából 50%-ot elengednek a munkálatok ideje alatt. (Térkép Schmiding)

Hasznos tanács: Mielőtt útnak indulunk, mindenképp érdemes leellenőrizni, hogy nyitva van-e a megcélzott hely. Mert nincs annál rosszabb, egy/kettő/három játszó-energiától kicsattanó, felajzott gyerekkel az esőben csukott ajtók előtt állni.

Amúgy meg keddenként délután 16 órától gyertek a Manóházba ;)

Ha ismertek még indoor-játszótereket, amiket szívesen ajánlanátok tovább, vagy csak a véleményeteket írnátok meg a fent említettekről, írjatok a manohaz.wels@gmail.com címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr411749267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása