MANÓHÁZ - Welsben és Mondsee-ben!
2016. augusztus 31. írta: Cserve

MANÓHÁZ - Welsben és Mondsee-ben!

Mi a Manó? Manóház!

Éneklős, mondókázós, verselős, játszós gyermekfoglalkozások és baba-mama klub Welsben 0-6 éves gyerekeknek és szüleiknek kedd délutánonként (16-17.30) az Abenteuer Familie termeiben (Maria Theresia Strasse 11, 4600 Wels) magyar nyelven 2019. szeptember 10-től újra.

S Mondsee-ben is, 2019. szeptember 20-tól 15.30-17:30 közt a Familienbundzentrum Mondsee termeiben Alexandra Gallinnis-szel. Időpontok karácsonyig: Szept 20., Okt 4., Okt 18., Nov. 15, Nov 29., Dec. 13. Bérlet ára 30 EUR (5+1 alkalom).

... MANÓHÁZ!

Welsben: Sztojanovics Rita, pedagógus és két gyerekecske édesanyja és Makai Wittmann Ildikó, szintén két gyermekes anya, montessori pedagógia- és olvasás rajongó, játszik, énekel, kézműveskedik, beszélget, olvas, sőt alkalomadtán süt is, mindenkivel, aki szeretne jönni, magyarul játszani, magyar gyerekes közösséget építgetni.

Mondseeben: Alexandra Gallinnis várja a gyermekeket és kísérőiket. Info: www.mylittlelife.at

manohaz_2.pngMindig friss és ropogós információk a www.facebook.com/welsimanohaz oldalon vagy a Viber csoportban Manóház név alatt.

Welsben:

Ára: 4 alkalmas bérlet vásárolható 24 EUR-ért, ami egy szemeszterig "lejárható". Az első szemeszter 2020. január végéig tart. Természetesen addig több bérletet is lehet vásárolni. :)

Az Abenteuer Familie termei a welsi bírósággal szemben vannak. Parkolni az út mellett 3 órán keresztül ingyenes. Biciklivel a bíróság előtt, babakocsival a bejáratnál.

Ti kérdeztétek:

- Hogy is zajlik egy ilyen MANÓHÁZ:

- Megérkeztek délután négy és fél öt közt a gyerekecskével. Hozhattok gyermekecskének papucsot, de fűtöttek a termek, meleg szokott lenni. A kisebbekkel éneklünk egy közöset, ahol üdvözlünk mindenkit. Aztán, amíg bírjuk, éneklünk, mondókázunk. Ha igény van rá, szoktunk színezni, kézműveskedni. Enni is lehet hozni, csak lehetőleg, nem túl morzsázósat. Aztán a végén közösen összepakolunk, mikor a Manóház bezár.

- Babakocsival is lehet jönni? Akadálymentesített a hely?

- Földszinti termek, akadály nincs. Babakocsival lehet jönni, az előtérben kb 3 babakocsi fér el, ott szoktuk tárolni a Manóház ideje alatt a babakocsikat.

- Szoptatni, etetni lehet-e?

- Persze. A gyerek éhes, ha izgatott, ha fáradt, ha túl sok impulzus éri, ha lemerül. Egyen, amikor jól esik. Ha morzsázik, azt meg összetakarítjuk a végén.

- Be kell előre jelentkezni?

- Nem. Jöttök, amikor tudtok,. Mert mindig van olyan, hogy valami közbejön. Nem aludt el délután, belázasodott, vagy csak nincs kedvetek jönni. Mi örülünk, ha ott vagytok. És megértjük, ha nem. Pecsétet pedig akkor kaptok a bérletre, amikor ott vagytok.

Az egyetlen szabály, hogy próbáljátok megjegyezni, honnan vette el a gyerek a játékot, hogy oda tudjátok/tudjuk visszapakolni. Mert olyan rendben kell visszaadnunk a termet, ahogy kaptuk. Az együtt pakolás pedig jó példa a gyereknek is. Mert együtt minden könnyebb. Mary Poppins is megmondta: "csak egy kis kanál cukor kell, és lemegy az orvosság". Köszönjük előre is a segítséget.

Kontakt: Rita: 0660/6543086    e-mail: manohaz.wels@gmail.com

Várunk minden kismanót és kísérőjét sok szeretettel!

Pár kép a Manóházból. Köszönet Csiki Ákos Photography-nak a fényképekért. S az Instagramon is welsimanohaz név alatt van egy-két életkép rólunk.

 

És pár kép Alexandra Gallinnis-nek köszönhetően a Mondsee-i Manóházból:

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8811666022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.