Karácsonyra, ünnepekre (ha Welsben és környékén maradtok a gyerekekkel)
2016. december 22. írta: Cserve

Karácsonyra, ünnepekre (ha Welsben és környékén maradtok a gyerekekkel)

Az ovi- és iskolamentes időszakokat is túl lehet ám élni, még akkor is, ha nem utaztok el Felső-Ausztriából az ünnepekre. Összegyűjtöttem pár eztmegazt, hátha hasznosnak találjátok.

Az iskolaszünet hivatalosan 2017. december 24-től tart 2018. január 7-ig.

  • Elsősegély, baleset, betegség

nothilfe_jpg_image_scaler_210x151.jpgAzért, mert karácsony van, a gyerek megbetegedhet. Ha "csak" nátha, jó esetben otthon kényelmesen kezelhető. Még a fosós-hányós vírussal is kibírja otthon (a lényeg, hogy sokat igyon). A skarláttal nehezebb, és minden mást meg inkább nem is sorolok fel, mert széles a tárház.

Természetesen a gyerekambulancia a kórházban nyiva van (H-P 8-15.30 közt). Telefonszám: +43 7242 415-92364

Az elsősegély (Notfall) pedig éjjel-nappal ellátja az akut eseteket. Telefon: +43 7242 415-2909

Ha nagyon nagy a gáz, és már mi sem bírunk bemenni a kórházba,  vagy inkább jöjjön az orvos hozzánk, készültségi orvost a 141-es telefonszámon tudunk hívni. (A Vöröskereszt elsősegély orvosát pedig: +43 7242 2020-0). 

Hogy melyik gyógyszertár van soron az ünnepek alatt a készültségi nyitvatartással, ezen az oldalon megnézhetitek.

Javaslom, hogy az ünnepek előtt azért a legszükségesebbeket szerezzétek be, pl. lázcsillapító szirup, éjszakára köhögéscsillapító, fertőtlenítő folyadék és sebtapasz, orrcsepp, vitamin. Ezek bontatlanul is elvannak a szekrényben, s bármikor máskor is elővehetők.

Tűzoltók 122 // Rendőrség 133 // Mentők 144 // Elsősegélyorvos 141

  • Boltok, tej, vaj, kenyér

A nagyobb boltok karácsonyi nyitvatartási ideje más, mint a hétköznapi.

bevasarlas.jpg- december 24. vasárnapra esik idén, szóval ne felejtsünk el szombaton, 23-án még jól bevásárolni, mert...

- december 25-én - zárva a Billa, Spar, Hofer, Penny, Lidl, Norma

- december 26-án - zárva a Billa, Spar, Hofer, Penny, Lidl, Norma

- december 31. szintén vasárnap!

- január 1-jén (és majd 6-án is) - zárva a Billa, Spar, Hofer, Penny, Lidl, Norma

Kenyeret, kalácsot december 26-án és január 1-jén 7-15.30 közt a vonatállomáson levő Resch&Frisch-ben azért tudunk venni. (A többi Resch&Frisch 24. és 31-én van nyitva 6-13 óra közt, viszont 25-26-án és január 1-jén zárva van.)

A bevásárló lista megtervezéséhez itt egy freebie a Die Kleine Botin jóvoltából. Csak ajánlani tudom. :)

  • Programok

December 24-én 10-15 óra közt a Welsi Állatkertben az állatok minden órában egy apró ajándékot kapnak. A kis és nagy látogatók pedig hasznos információval is gazdagabbak lehetnek.

Az Abenteuer Familie családi egyesület kínál az ünnepek között is programokat, természetesen gyerekeknek is, pl. december 29-én 14-16 óra közt kis szerencsehozókat lehet alkotni a gyerekekkel együtt.

December 31-én koradélután pedig idén is megrendezik a Welsi Szilveszteri Futást (Silvesterlauf), immáron 12. alkalommal. A legkisebbek, a 2012-ben születettek és a fiatalabbak 13.30-tól futhatnak.

A műjégpálya is nyitva van az ünnepek alatt (kivéve december 25-ét és január 1-jét). Lehet menni például korcsolyázni a gyerekkel.

A Welldorado csak december 25-én és január 1-jén tart zárva. A pancsolás, úszás, stresszlevezetés, újévi szaunázás abszolút lehetséges. Karácsonyi nyitvatartási ideik a honlapon.

A Weliosba is lehet időt tölteni. Nyitva van december 27-30 és január 2-7 között 10-18 óráig. A többi napokon zárva. Ráadásul decemberben 50%-os árengedménnyel, ha van Familienkarte-tok.

02_bob-der-baumeister_das-megateam_der-kinofilm-copyright-2017-hit-entertainment-limited-and-keith-c.jpgA Star Movie mozikban 2018. január 2-től játszák a "Bob der Baumeister" c. rajzflimet. Jó kis családi moziprogram lehet nagyobb gyerekekkel. Mert a moziélményt, világítást és hangerőt a kis látogatókra szablyák.

Ha pedig elindulnátok szánkópályát keresni, és kimozdulnátok Welsből, akkor 60 km-es körzetben megtalálhatjátok a Hinterstodert, a Traunkirchen / Hochsteinalm természetes szánkópályáját, Steinbach am Attersee kivilágított szánkópályáját, Zottensberg természetes szánkópályáját Windischgarstenben és Lembach im Mühlkreisban Mühlholzbergen is egyet. (A linkekre kattintva infót és címet találtok.)

Ha pedig inkább más irányba mennétek:

- Bécs: bécsi programokat a Bécsi Fekete blog írt össze. Gyerekkel színházba ott a Dschungel Wien-t ajánlom nagyon nagy szeretettel.

- Steyr: az első karácsonyi múzeum december 25 és január 7 közt fél áron várja az odalátogatókat (Familienkarte-val). Szokások, karácsonyi díszek, babagyűjtemény, sőt még angyal műhely is várja az odalátogatókat.

sinnesrausch.jpg- Linz: a Sinnesrausch kiállítás rosszidőben is tökéletes program. Kicsinek és nagynak is egyaránt. Dec. 25 és január 7. közt féláron a Familienkarte-val.

 - Henndorf: A Gut Aiderbichl-ben nem csak állatokat lehet látni, hanem most kivételesen dinoszauruszokat is. Az év minden napján 9-18 óra közt vannak nyitva.

Segítség, otthonragadtunk

Ha bennragadtatok, nincs kedvetek (vagy erőtök) kimenni, és egész nap a tévé előtt sem lehet ülni (meg nem is jó), akkor a Gyereketető weboldaláról tudtok letölteni pár játékot, képességfejlesztőt, finommotorika fejlesztő feladatlapot. Benti játékötleket pedig egy korábbi posztban gyűjtöttem össze. Ha nem betegek vagytok, de a játszótérre odafagynátok, nézzétek meg az indoor játszótereket a környéken, de hívjatok oda mindenképp, hogy nyitva vannak-e. Közben pedig olvasgassátok a Kapcsolódó Nevelés blogját és történeteit, és ha nem bírnátok ép ésszel már, akkor tudjátok, nem vagytok egyedül!

 

Kívánok sok közös nevetést az ünnepekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412067327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.