>> Ovi utáni tanfolyamok 4+ éveseknek
2016. november 18. írta: Cserve

>> Ovi utáni tanfolyamok 4+ éveseknek

4-5 éves korukban elkezdenek a gyerekek érdeklődni más-más dolgokért, mint például tánc, lovaglás, foci. A legtöbb ovi kínál délutáni felvigyázást is (általában felárért), néha akár tematikus délutáni programokkal. De ha nem jár délután oviba, itt van pár ötlet, hol merre milyen tanfolyamok, lehetőségek vannak, hogy kíváncsiságát, tanulni vágyását ébren tartsuk:

  • Musikschule Wels Herminenhof

A welsi zeneiskola kínálatában az ovis korosztálynak a korai zenei nevelés (Elementare Musikpädagogik) és a tánc (Kindertanz) található. Mivel ez egy állami iskola, ezért a gyermeket be kell iratni, az ember szemeszterenként fizeti ki a tandíjat, és egész évben jár a gyerek a kiválaszott órára. Nyilván betegség esetén szólni kell, de amúgy ha beiratkozik, akkor jár. Rendszeresen.

  • Welser Turnverein

A welsi tornaegyesület csupa sportos kínálattal várja a gyerekeket. Van torna, szertorna, falmászás, tánc. A (szer)torna- és tánc óráikat egyesületi tagként lehet látogatni, szintén 2 szemeszteres kínálat. A falmászásra a Kletterhalle-nál kell jelentkezni. Az úszásra az 5+ éveseknek pedig az úszó egyesületnél.

Úszni vagy triatlonozni egyesületi szinten a 1. Welser Schwimmklub-nál is lehet, bár ott már alapfeltétel, hogy a gyerek fenn marad a víz felett segítség nélkül.

  • Tiger-Kwon Kids

Ing. Peter Neuwirth vezette (önvédelmi) küzdősport-csoportban a legkisebbeknek is van lehetőségük kipróbálni magukat. A 4-6 éveseknek idén indult egy csoport. Péntekenként tartja az órákat, a 9-12 éveseknek 14-15 óra közt, a 6-8 éveseknek 15-16 óra közt és a 4-6 éveseknek 16-17 óra közt. Telefonszám: 0650/9258966. Facebook oldaluk itt, rajta az aktuális időpontokkal.

  • Tanzschule Hippmann

Moderntánc és ballett van a piciknek kínálatban a welsi belvárosban a Tanzschule Hippmann-nál. Privát, szóval fizetni kell (nem is keveset), de nagyon jók. Infók a weboldalukon.

  • U7 Fußball

A legkisebbeknek is van már lehetőségük focizni menni. Például a WSC Hertha csapatában, ahol 5 évesek a legkisebbek. A szezon elején van egy-két tesztkör, hogy megnézzék, fut-e, rúg-e, figyel-e eléggé a gyermek úgy, hogy anyu/apu a pálya szélén ül csak. Fr. Sulimani-t kell hívni, ha kérdésetek van: 0676/4895263

  • Reitpädagogische Betreuung

A lovagolni tanulni vágyóknak kiscsoportos vagy akár baba-mama lovagló órákat is kínál a Mensch&Pferd egyesület. Telefonon és e-mailben is elérhetők, személyesen kell időpontot egyeztetni.

  • Swimacademy

Az úszni vágyóknak pedig a Swimacademy kínál mindenféle tanfolyamot, hétközben is, hétvégén is, anyustul vagy anyu nélkül. A lényeg, hogy időben jelentkezzen az ember, mert tanfolyamaik hamar betelnek.

  • FBZ Wels

Akad pár délutáni programja is az aktuális kínálatban a Familienbundzentrumnak, pl. gyerekjóga 5-9 éveseknek, tánc 3-6 éveseknek. Mindenképp megéri megnézni a kínálatukat, amit fél évente frissítenek.

  • EKIZ klein&GROSS

Az Elternkindzentrum klein&GROSS is megszólítja a 3-10 évesket. Az aktuális kínálatukban (ősz/tél 2016/2017) van önvédelmi tanfolyam lányoknak, erdei játszócsoport szülőkkel a 2-4 éveseknek, montessori játszócsoport a 3-4 éveseknek, és angol nyelv 8 nónapostól 10 évesig (több csoportban természetesen).

  • Welser Basketball Club

Ha kosarazna a gyermek, 2016. novemberében indult egy kezdeményezés a 4+-os brigádnak a Raiffeisen FLYERS EWW Jugend Arenaban.  Szombat reggelenként 9-től egy válogatott kosaras és két edző foglalkozik a gyerekekkel. Ha kíváncsiak vagytok, szombaton reggel legyetek ott, s nézzétek meg magatoknak. Info: Markus 0676/9700752 vagy a weboldalon.

SCHNUPPERN

Mindenütt lehetőség van egy-két "Schnupperstunde"-ra, ami annyit tesz, hogy az ember még fizetés és beíratás nélkül a gyermekkel odamegy, és megnézi, hogy a gyereknek egyáltalán tetszik-e s ha igen, akarja-e csinálni. Bátran kérdezzünk rá, hogy mehetünk-e "schnuppern".

Ezek a tanfolyamok mind legalább 4-5 alkalmasak és már a 4 évessel látogathatók (persze, ha ő is akarja). Az egyszeri workshopokat, lehetőségeket itt most nem sorolom fel.

Ha bármi olyan tanfolyamról tudtok, amit megosztanátok másokkal, vagy a véleményeteket/tapasztalatotokat mesélnétek el a fenti javaslatokról, írjatok bátran a manohaz.wels@gmail.com címre és bővítem a fenti listát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://welsimanohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8811969385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása